Velkommen til Nørre-Snede Skole.

 • ikon
  Ane Rohde den 24-04-2014
  Program til Åben Kulturaften
  Vedhæftet er progam for de musikalske indslag og oversigt over udstillinger.
 • ikon
  Ane Rohde den 22-04-2014
  Åben Kulturaften

  Onsdag d. 30. april 2014 kl. 17 til 20 har vi den årlige Kulturaften med udstillinger fra fagene og musikalske indslag.
 • ikon
  Bolette Kjærgaard Kristensen den 24-03-2014
  Aros


  7. årgang var på tur til Aros d. 18/3-14. Hjemme fra havde vi valgt et værk som vi skulle kigge på. Vi har været delt op i drenge og piger i dansk og på de hold har vi fået en makker, som vi skulle arbejde med værket om.
   
  Da vi kom derop fik vi en rundvisning. På rundvisningen så vi: De 9 rum, Boy, Regnbuen, Rosa og malerier.
  Efter rundvisningen spiste vi og da vi havde spist gik vi rundt og kiggede på vores værker. De fleste havde valgt et værk fra en etage, som var lukket, så de kunne ikke se deres. Der var 3 forskellige værker, som vi kunne se på Aros. Det var Regnbuen, Boy og Rosa. Torsdag fremlagde vi om vores værk. På Aros har de en historie med at i kælderen, hvor de 9 rum er, er det helvede og hvis du kommer op i regnbuen er du i himlen, så man går fra helvede til himlen. 
   

  De 9 rum
  De 9 rum er nogle moderne og forskellige rum, som man kan gå ind i og opleve. Nogle af de forskellige rum er: et spejlrum, et rum, hvor man kan se hvad naboen laver i et døgn, et rum med nogle engle der bliver vist i en video og i et af rummene er der en mand i en gennemsigtig kasse. Kunstnerne bag værkerne er Bill Viola, James Turrell, Tony Ourslers, Olafur Elliason, Pippiloti Rist, Olaf Breuning og Mariko Mori.

  Boy
  Boy er en glasfiberskulptur, som forestiller en dreng. Boy er 4,9m høj, 2,9 m bred og 4,9 m lang. Skulpturen er lavet i 1999 af australieren Ron Mueck. Boys shorts er lavet af faldskærme, håret er af fiskenet og øjnenes størrelse kan sammenlignes med en fodbold. Boy er en atypisk skulptur, da der ikke er mange der laver denne slags skulptur. Skulpturen står i en sammenkrøllet stilling, som om han er bange eller utryg, han skjuler sig lidt bag hans arme.
                                             
  Regnbuen
  Regnbuen er 150 m lang og 3 m bred. Den har en diameter på 52 m. Søjlerne der bærer regnbuen er 3,5 m. den vejer ca. 245 ton. Regnbuen kostede 60 millioner kr., men den blev sponsoreret af en fond. De startede med at bygge den i 2009 og den stod færdig i 2011. I glaspartiet er der 116 forskellige farver. Man kan se regnbuen fra lang afstand.
  Kunstneren Olafur Eliasson, som har lavet værket er født i 1967 og er dansk-islandsk. Han bor og arbejder i Berlin og København. Han vil have at hans kunst skal opleves med hele kroppen.

  Skrevet af Kristian og Mette 7. årgang

Besøgstæller

35121

Hverdagen på Nørre-Snede Skole

Billeder fra hverdagen på NSS

 • 24-04-2014
  14:30-15:50
  Skole-hjem-samtaler F14 · 4A
  1